Doe meer met je motor!

Wordt lid van de Graafschaprijders!

Al langere tijd speel je met de gedachte meer met je motor te willen gaan doen. Af en toe haal je je motor eens uit de schuur en rij je een blokje om. Toch is dat niet alles, altijd zo'n beetje dezelfde route rijden, je wilt eigenlijk wel eens wat anders. Rijden in bijvoorbeeld het Teutoburgerwald, de Harz, Sauerland, Eifel, of Ardennen. Die speciale stuurweggetjes, waar de motorbladen altijd over schrijven, lijken je ook wel wat. Soms vind je die, maar meestal ook niet. 

Eigen tempo

Af en toe zie je groepjes motorrijders en je denkt: 'lijkt me wel gezellig, zo samen rijden, maar hoe zou mij dat afgaan in een groep?' Ja, dat ligt natuurlijk aan jezelf, maar vooral aan de groep waar je mee rijdt. Bij de Graafschaprijders bijvoorbeeld, maakt het niet uit hoeveel of weinig ervaring je hebt. Wat voor soort motor je rijd is ook niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, dat je rekening houd met elkaar en dat ieder in eigen tempo rijdt. Dus niet elkaar opfokken om harder te gaan, nee, gewoon lekker rijden en wanneer iemand eens wat sneller is dan een ander, dan wordt er regelmatig gewacht tot de groep weer compleet is.

Elk weekeind

Als je wil kun je elk weekeind een of soms meerdere toerritten rijden. Die ritten worden in heel Nederland en soms daarbuiten georganiseerd door plaatselijke motorclubs. Wil je weten waar we deze week heengaan, kijk dan in de kalender op de Website. Je bepaalt zelf of je zin hebt om mee te rijden, er is geen enkele verplichting. Als je mee wilt, geef je dan op voor de Whatapp-groep van "VAMC Toer" via 06-54955475, dan zijn er altijd Toerleden die je informeren, waar ze komend weekend gaan Toeren. Er is een voorkeur om op zondagmorgen om negen uur bij het Clubhuis in Kranenburg (Eikenlaan 2a) af te spreken, maar dat kan ook ergens anders. Daarnaast is elke laatste woensdag van de maand een clubavond in het clubhuis. Je ontmoet er Club-leden en Toervrienden die, net als jij, graag over motoren en motorrijden praten. En... het is vooral beregezellig!

Meerdaagse motorweekenden

Na jaren in het Teutoburgerwald gaat deze DRIEDAAGSE met ingang van 2016 naar het Westerwald. Dat is een gebied met opkomende belangstelling voor motorrijders en ligt ingeklemd tussen Eifel, Sauerland, Limburg a.d. Lahn en het Rothaargebirge, dus met veel mogelijkheden voor een dagtoer op de zaterdag.

Kosten

Voor het geld hoef je het niet te laten. Lidmaatschap van de VAMC de Graafschaprijders kost je slechts 17,50 euro per jaar. Je krijgt daarvoor elke maand per mail een toerbrief met een link naar de kalender op de Website met daarin de gekozen ritten van de komende maand. Bovendien ontvang je vier keer per jaar het clubblad. Deelname aan toerritten kost je ongeveer vijf euro per rit.

Inlichtingen

Je kunt je per e-mail aanmelden op toer@vamc.nl of bij René te Walvaart na 18:00 uur op 06-16667020
Mocht je nog vragen hebben dan mag je die altijd even mailen.