familietoer 10 oktober

Familie-toerdag - 10 oktober

 

>> verplaatst vanwege slechte weersvoorspellingen van 3 oktober naar 1 week later  >> 10 oktober!

Familiedag?

Jazeker, een familiedag, op zondag 10 oktober. Voor alle VAMC leden!   Cross, Toer en Oriëntatie!
We willen als toercommissie eens iets nieuws proberen en eens iets doen waar onze levenspartners ook aan mee zouden willen doen. Dit alles in het kader van meer gezelligheid onderling.

Tijd voor een try-out dus!

Niet alleen een route rijden, maar ook eens even van de motor, uit de auto, of oldtimer stappen om samen iets te bekijken. Doel is gezelligheid en meer contact onderling.
Vrijblijvendheid staat deze dag hoog in het vaandel, wil je met de auto, of op de motor, je oldtimer auto/motor, of je hagelnieuwe elektrische auto, het is aan jullie.
Dan hebben we meteen gespreksstof bij de stops mocht het daaraan ontbreken.

Hoe ziet de dag eruit?

Het idee is een route te rijden van ±200 km richting Twente, naar keuze of op de motor, of met familieleden in de auto. De start is bij het clubhuis om 9:30 uur.

Onderweg stoppen we even op een punt langs de route , om samen een kopje koffie/thee te drinken en een versnapering te nemen, uit de achterbak van onze BMW i3-servicewagen.
Daarna rijden we verder en gaan richting Ootmarsum.

Het zou wel gezellig zijn dat we allemaal rond een uur of 13:00 in Ootmarsum zijn bij Gasterij Oatmössche voor de lunch. (Die iedereen op een eigen manier en voor eigen rekening kan invullen). 

Na afloop is er gelegenheid om even de benen te strekken en ter plekke te kijken hoe het Ootmarsumse bier "Othmar" wordt gebrouwen. En verder is er nog een verzameling van oude Stoomwalsen en voertuigen gratis te bezichtigen. Op loopafstand is ook Museum Ton Schulten te bezoeken (aanrader!) alsmede ook andere galerijen, keuze genoeg in Ootmarsum!

Daarna gaat het via Duitsland langs de grens naar Zwillbrock, waar we nog even een stop kunnen maken bij Café Haak en Hoek.

Routes voor de navigatie en .pdf voor de navigator in de auto, zijn  allen te downloaden op deze pagina

De route wordt verstrekt in alle gangbare navigatie formaten, zie onderaan deze pagina!

De .pdf is te printen voor de navigator in de auto....    Een co-piloot/co-pilote is bij dat laatste wel handig uiteraard.

 

Omdat we graag willen weten met hoeveel mensen we op pad gaan en om een goed idee te hebben van het aantal benodigde lunchplekken in Ootmarsum, vragen we wel jullie uiterlijk voor zaterdag 9 oktober op te geven via deze opgave link. Zoals gezegd, de routes zijn op deze webpagina te downloaden!

De kosten bedragen € 0 , dus helemaal gratis . Kopje  koffie in het clubhuis en onderweg bij de 1e stop wordt aangeboden door de VAMC. 

We zijn benieuwd wat jullie van deze plannen vinden!  Mobiliseer je familie en doe gezellig mee!

Eens even wat anders kan ook leuk zijn!      Klik hier voor het opgave-formulier

 

De route voor 10 oktober

Route is geschikt voor motorfiets en auto.  Kent een geplande stop in de buurt van Hellendoorn , een grote pauze stop in Ootmarsum en een tussenstop op de terugweg bij de grens bij Zwillbrock.

De route als TRACK / SPOOR

te gebruiken als basis voor motornavigatie

Voor alle nieuwere modellen Garmin en ToMToM de beste oplossing

De route als ROUTE voor oudere Garmins ( .gdb)

te gebruiken als basis voor bv ZUMO 550 motornavigatie

Voor oudere modellen van Garmin de beste oplossing

De route als ROUTE voor oudere  TomTom 's ( .itn)

Voor oudere modellen TomTom de beste oplossing

De route als te printen .pdf voor de navigator in de auto!

zelf even van te voren printen en denk eraan om bij de start de dagteller op 0 te zetten!